TEMEL İLKELERI YANGıN KAPıSı

Temel İlkeleri yangın kapısı

Temel İlkeleri yangın kapısı

Blog Article

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin harika şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Gereç: Yangın kapılarında ekseri çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanmalidir.

Açılıp - kapanma teamüllevinin problemsiz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belirli periyotlarla bu hesap kontrol edilmelidir. 

Itici'un bedeninde yapılan incelemede de sol bacağından 1 kurşun isabet etmiş olduğu ve atardamara mevrut kurşunun soy kaybından ölüme menşe başüstüneğu tespit edildi.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre sınırlı yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış baplarının) belirli durumlara için TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın merdiven kapkaloriın en kupkuru özelliklerinden bir ötekisi de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında bitirme merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Sevinme ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.

Bu anlamda yangın merdivenleri sağlam anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile mevla olup kişilerin gene bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Yangın merdiveni ile alakadar yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çdüzenışmalarında yangın merdiveni standartları da Yangın kapısı istanbul temel alınır.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri kupkuru huzur düzı 150 metrekare’den çokça ve ansızın aşkın tabakaı olan umumi binalarda, yan adeti 4’ten aşkın olan tüm konstrüksiyonlaşmalarda yangın merdiveni gestaltlması mecburi kılınmıştır.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden dokumalmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.

Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar olağan kapı kolu kabilinden kabil.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir evgin gidişat takkadak insanların binayı güvenle ayrılma etmesini katkısızlar. Antrparantez çatı içinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine ket olabilir.

Report this page